Utvisning av en underbar familj.

Kommentera
Artikel 3 anger att det är barnets bästa som ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet. Begreppet ”barnets bästa” är konventionens grundpelare och har analyserats mer än något annat begrepp i barnkonventionen. Vad som är barnets bästa måste avgöras i varje enskilt fall.
Artikel 6 säger att varje barn har rätt att överleva, leva och utvecklas. Artikeln handlar inte bara om barnets fysiska hälsa utan också om den andliga, moraliska, psykiska och sociala utvecklingen.
Dessa två artiklar är tagna ur bankonventionen. Just nu är jag arg, irriterad, ledsen och besviken. Migrationsverket beslutar att tvångsutvisa en familj som varit i Sverige i åtta år. De flydde från sina land för sin relation. Libanon och Syrien. Sverige ska inte skicka flyktingar till land där de är krig. Dottern är född i Sverige och hon vet ingenting om Libanon eller Syrien. Hon känner bara till Sverige, det är här hon har sin familj och vänner. Fadi, som är pappan har en egen salong där de får in sin ekonomi till boende och liknande kostnader. Motgångar har de haft när det varit förstörelse och stölder i hans salong. De kom till Sverige i hopp om att få bygga upp sina liv, att skaffa familj och få jobba. Det är precis det de gjort. I hopp om att få stanna här, men slaget i magen kom. Nu väljer Migrationsverket att utvisa denna familj. De betalar skatt, de jobbar, barnet går i förskola, de är inga brottslingar men ändå ska de utvisas. 

Var är logiken i detta beslut? Var är medkänslan för denna familj? Enligt mig så gör Migrationsverket sig skyldiga till psykisk misshandel för både barn och vuxna. Att de ska få gå i ovisshet om att en dag bli splittrade. Vad har hänt med Sverige?!! Man får skämmas, detta är skamligt. Känner ni, Migrationsverket att ni har makten att kunna splittra en familj, hur hade ni reagerat om det var er familj, eller någon ni känner?  Nej, ni skulle också säga emot och protestera men nu gäller det ju inte er. Bara ett par människor här i Sverige, som för er inte betyder någonting för er, men för andra. 

Dessa människor, denna familj ska vi vara glada över att vi har, det är en familj som har rättat sig efter Sveriges regler och de har lärt sig att leva i vårt land. De är en familj som gör rätt för sig och för andra. Denna familj är en familj som har enorm empati för andra, precis som vi har för alla andra. De vill stanna, vi vill att de ska stanna. Något måste göras om,Migrationsverket måste tänka om.

Gör om, gör rätt!!!

Länkar om fallet;
http://www.sydnarkenytt.se/kumla/artikel/vaexande-stoed-foer-familjen#.U1ZUvicayK2
http://na.se/nyheter/kumla/1.2460550-familj-utvisas-efter-atta-ar

Skriv på; 
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8798