Gravidupdate v 39 (38+0)

Kommentera
Jag vet om att jag lovade er att jag skulle berätta om hur vi ser på graviditeten och sådant men det får bli i nästa inlägg då det kommer bli väldigt långt annars. 
Igår var det två veckor kvar, idag är det 13 dagar kvar tills beräknad förlossning. 95,4% av graviditeten har passerat och det är inte lång tid kvar. 
Hon är redan välkommen precis när hon vill. En vecka till har gått så en ny update blir det nu! 
Såhär står det i Appen: 
 
Barnet:
Barnets totala längd är nu ca 50cm, och barnet väger ca 3,2kg i början av veckan och ca 3,37kg i slutet av denna vecka. Barnet omges nu av ca 1l fostervatten. Fostervatten bildas kontinuerligt. Även om barnet har det lite trångt där inne ska den blivande mamman känna rörelser/liv i magen varje dag. Annars är det väldigt viktigt att kontakta sjukvården. 
 
Mamma:
Kroppen gör sig redo för att föda barn. Du kan känna dig trött och tung och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ner i vikt de sista veckorna inför förlossningen. Om du känner oro över något så är det viktigt att du tar kontakt med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att fortsätta vila så ofta du kan. 
 
Dessutom så finns det information för partner också, denna vecka står det mest om amningen och hur man kan etablera en relation till barnet. Ett tips är att vara hud mot hud från de första timmarna.